Rondje rond Europa: Jumbo-Visma schiet raak in Noorwegen, beste Barguil drijft na twee jaar weer boven

Rondje rond Europa: Jumbo-Visma schiet raak in Noorwegen, beste Barguil drijft na twee jaar weer boven
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

In België vierde Tim Merlier, Valverde werd voor de derde maal Spaans kampioen en dan waren er nog de rist zeges voor Deceuninck-Quick.Step en Bora-Hansgrohe. Maar er stonden nog wel wat andere belangrijke nationale titels op het spel. Wie haalde het waar?

Jumbo-Visma heeft met Wout van Aert niet enkel de bronzen medaillewinnaar vanop het Belgisch Kampioenschap in huis, het zag ook een andere renner het goud veroveren. Amund Grondahl Jansen gaat voortaan door het leven als kampioen van Noorwegen.

Vele ogen waren ook gericht op het Frans kampioenschap. Daar waren Alaphilippe en Bardet afwezig, maar Warren Barguil maakte er wel het beste van. De bergkoning uit de Tour van 2017, die dat jaar ook twee ritten won, holt al een tijdje achter zijn beste vorm aan. Hij leek de laatste weken al aan de betere hand en dat werd nog eens onderstreept in dit kampioenschap.

EREPLAATS VOOR GUILLAUME MARTIN

De klimmer van Arkéa-Samsic klopte zes landgenoten in de sprint. Simon, Touze, Tulik, Madouas, Pacher en Guillaume Martin (Wanty-Gobert) zagen hun kans op een nationale titel verloren gaan. In Groot-Brittanië soleerde Ben Swift naar de zege, voor Stannard en Archibald. In Zwitserland won Sébastien Reichenbach.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties