Straffe ontwikkeling bij Lotto: 'Campenaerts moet weg door nakende komst van Gilbert'

Straffe ontwikkeling bij Lotto: 'Campenaerts moet weg door nakende komst van Gilbert'
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Het is Lotto-Soudal menens. Het wil doordrukken voor Philippe Gilbert en dat heeft zo zijn gevolgen. Lotto wil voor het eerst in jaren een echt winnaarstype in huis halen voor de grote klassiekers. Victor Campenaerts, één van de huidige sterkhouders van de ploeg, zou baan moeten ruimen.

Dat meldt Het Laatste Nieuws. Het wordt zo ook de keuze voor de ervaring. Philippe Gilbert is al 36, maar John Lelangue zou in tegenstelling tot Patrick Lefevere hem wel nog een contract voor twee jaar willen aanbieden. Een akkoord met de 30-jarige John Degenkolb is overigens zo goed als rond. Degenkolb-Gilbert zou volgend seizoen dus de tandem van Lotto moeten worden.

Een flink stuk van het budget gaat dan ook naar hen. Er is al wat ruimte door het vertrek van Benoot, maar de versterking van de klassieke kern zou ook ten koste gaan van Campenaerts. Die zette Lotto nochtans ferm op de kaart door het breken van het werelduurrecord, maar lijkt desalniettemin op zoek te moeten gaan naar een nieuwe werkgever.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties