Interview met Serge Pauwels: "Nooit bewust tijd verloren" & "Zonder klassementsrenner gaan er meer deuren open"

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst vanuit Brussel
| 3 reacties
Interview met Serge Pauwels: "Nooit bewust tijd verloren" & "Zonder klassementsrenner gaan er meer deuren open"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Serge Pauwels is al jaren op zoek naar een ritzege in de Tour. Wordt dit het jaar van de 35-jarige Belg van het Poolse CCC? Pauwels is alvast blij dat er geen echte klassementsrenner in zijn ploeg zit en dat het codewoord van de komende drie weken 'aanvallen' is.

Serge, in de bergen wordt er vooral van jou iets verwacht bij CCC. 
"Er wordt niet alleen naar mij gekeken. Met Alessandro (De Marchi), Simon (Geschke) en Greg (Van Avermaet) hebben we nog aanvallende renners. Er gaan meer deuren open voor ons omdat we hier zonder klassementsrenner zijn. Het is een manier van koersen die mij ligt en dat wordt dus ook de filosofie van de ploeg in deze Tour."

"Het belangrijkste is dat we meer pionnen hebben om mee te spelen. Bij Dimension Data viel het vooral op mij in de bergen. Het parcours van dit jaar moet ons zeker liggen."

Gaan we jou dan vooral in de derde week zien?
"Ik zal drie weken attent koersen, want van in de Vogezen kan het al losbarsten. Alle ritten die interessant zijn voor mij zijn verspreid over drie weken."

Welke ritten heb je uitgekozen? 
"Ik heb er nog geen ritten uitgepikt. Ik ben iemand - het klinkt cliché - die het dag per dag bekijkt. Het hangt af van verschillende factoren en natuurlijk speelt geluk ook een factor."

Wordt het zaak om meteen zoveel mogelijk tijd te verliezen in een bergrit? Het kan jouw kansen op een ritzege alleen maar vergroten.
"Ik heb nooit bewust tijd verloren. Ik heb ook al twee keer virtueel in het geel gereden, dus je weet nooit. Op die manier tijd verliezen ligt niet in mijn aard."

Je bent enkele weken weg van huis. Ga jij je familie zien? 
"Ine (Beyen, zijn vrouw, red.) gaat werken voor Het Nieuwsblad. Ik zie haar dit weekend en op de eerste rustdag. Ze komt ook naar de Alpen met de kindjes, wat meer een vakantie is. Ook in de Vogezen komen ze op bezoek. Ik vind het fantastisch dat mijn kinderen, familie en (schoon-)ouders naar de koers komen. Dat geeft mij extra motivatie."

Tot slot: wanneer zal jouw Tour geslaagd zijn?
"Goh, dat is moeilijk te zeggen. Ik zou gelukkig kunnen zijn als ik dichtbij ben geweest, maar er tegelijk alles heb uitgehaald. Ik blijf vechten voor die ritzege. Liever één keer het podium dan enkele keren vierde of vijfde. Ik blijf het proberen. Het goede nieuws is dat ik heel veel kansen heb. Andere jaren keek ik in het roadbook en zei ik 'oei, er zijn nog maar x aantal kansen'. Maar dit jaar zijn er veel kansen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties