Van Aert tekent voorbehoud aan bij kans op ritwinst en weet wie de sleutel in handen heeft
Kevin Vanbuggenhout
Kevin Vanbuggenhout
| 11 reacties

Wout van Aert verwacht erg zware achtste etappe

Van Aert tekent voorbehoud aan bij kans op ritwinst en weet wie de sleutel in handen heeft
Foto: © photonews

Een dagje constant op en af richting Saint-Etienne. Iets voor Wout van Aert misschien? Wie weet wacht aan de aankomst wel zijn eerste ritzege in de Ronde van Frankrijk. Zelf is Van Aert toch op zijn hoede. Hij verwacht vooral dat het enorm zwaar gaat worden.

"Het is wel iets wat me moet liggen, maar ik denk toch dat het zwaarder gaat uitvallen dan we denken. Ik ben voorzichtig", zegt Wout van Aert aan Sporza. Op dat klimmetje op het einde ligt er een mogelijkheid voor Alaphilippe om geel te nemen. "Het kan ervoor zorgen dat zij koers gaan controleren. Met de finale die er is, heeft hij sowieso kans."

Toch hoeft er niet enkel naar Deceuninck-Quick.Step gekeken te worden en zullen ook de teams van Sagan en Matthews zich wellicht roeren. "Ik denk dat de sleutel van de koers bij Bora en Sunweb ligt. Willen zij controle over de koers? Daar gaan we veel uit kunnen opmaken."

Hoogtemeters zeggen niet altijd alles 

Wout van Aert

Het Tourpeloton krijgt in elk geval heel wat hoogtemeters voor de wielen. "Hoogtemeters zeggen niet altijd alles. Er komt misschien een Alpenrit met minder hoogtemeters, maar waarin er een col ligt waar je van weet dat je die niet overleeft. Het zijn kortere beklimmingen, maar als er hoog tempo wordt gereden, zullen heel veel jongens moeten passen. Net als ik."

Ik had gehoopt na Dauphiné nog zelfde benen te hebben 

Wout van Aert

Van Aert kan het in elk geval ontspannen aanpakken, want hij heeft al behoorlijk geïmponeerd. "Ik denk er niet echt zo bij na. Het gaat natuurlijk goed. Ik had gehoopt dat ik na de Dauphiné nog dezelfde benen zou hebben en dat is wel het geval."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

03/08/2020 - 09/08/2020 Tour de Pologne
05/08/2020 Milaan-Turijn
06/08/2020 Mont Ventoux DƩnivelƩ
06/08/2020 - 09/08/2020 Ronde van Tsjechiƫ
08/08/2020 Milaan - San Remo

Nieuwste reacties