Ploegleider Van Aert: "Een paar maand geleden vond ik de vergelijking met Boonen nog niet reëel. Nu wel"
Redactie
| 0 reacties

Iedereen was onder de indruk van de overwinning van Van Aert

Ploegleider Van Aert: "Een paar maand geleden vond ik de vergelijking met Boonen nog niet reëel. Nu wel"
Foto: © photonews

Nico Verhoeven, ploegleider van Jumbo-Visma was uiteraard in de wolken met de Tourzege van Van Aert. Bij de Nederlandse ploeg snapten ze amper wat de Belg geflikt had.

“Een paar maanden geleden vond ik de vergelijking met Tom Boonen nog niet reëel”, aldus ploegleider Nico Verhoeven. “Nu wel. Als je Viviani klopt in een rechtstreeks duel, ben je een grote meneer. En zeggen dat dit pas zijn eerste volledige wegseizoen op het hoogste niveau is. Die jongen had voor dit jaar op dit niveau amper op de weg gereden. En nu wint hij in een massaspurt in de Tour tegen alle groten. Dat is toch ongelooflijk?”

“Dit is wel de Tour. Hier starten 176 renners die allemaal in topconditie zijn en willen winnen. We hebben duidelijk het einde van hem nog niet gezien. Die jongen heeft zoveel talent.”

“Na alles wat Van Aert eerder dit jaar al liet zien, verleidt het Verhoeven zelfs tot een gewaagde uitspraak. “Na zijn sprintzege in de Dauphiné werd Wout al vergeleken met Tom Boonen. Toen vond ik dat niet reëel. Maar na deze sprintzege in de Tour is het wel reëel.”

“Zeker als de aankomst een beetje oploopt, is hij gewoon supersterk. Vergeet niet dat hij deze week ook al heel veel werk heeft opgeknapt. Dat hebben die andere sprinters niet eens moeten doen. Maar hij herstelt onwaarschijnlijk snel. Plus: hij is een betere tijdrijder dan Tom. Als hij straks in de klassiekers hetzelfde kan doen als Tom over al die jaren kan Wout een heel grote meneer worden.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties