Laatste Belgische tijdritwinnaar in de Tour gunt het Van Aert om hem op te volgen: "Hij gaat een vedette worden"

Eric Vanderaerden spreekt lovend over Wout van Aert

Laatste Belgische tijdritwinnaar in de Tour gunt het Van Aert om hem op te volgen: "Hij gaat een vedette worden"
Foto: © photonews

Goed warm draaien en dan naar de overwinning vlammen: dat is het plan van Wout van Aert in de tijdrit naar Pau. Ondertussen is het al 34 jaar geleden dat een Belg een tijdrit in de Tour won. Dat was toen Eric Vanderaerden. Die is klaar om eindelijk opgevolgd te worden.

"Blijkt dat ik de laatste Belgische tijdritwinnaar ben", staat Vanderaerden er bij Sporza zelf versteld van. Treedt Van Aert in zijn voetsporen? "Ik zou het hem gunnen. Voor de Belgische wielersport zou het mooi zijn. De toekomst van het Belgische wielrenner ziet er goed uit. Als hij mij zou opvolgen, zou ik daar geen probleem mee hebben."

Volgens Vanderaerden gaat Van Aert zich ontpoppen tot een belangrijk symbool voor ons land. "Het is een jong talent en hij gaat een vedette worden. We hebben dat nodig in België. Na mijn tijdperk, Museeuw, Boonen... Het is een heel ander type, het is een fris type. Van mij mag hij winnen. In '85 won ik ook op de Champs-Élysées. Die kans zit er voor hem ook nog in."

KEUKELEIRE VOLGEN

Vanderaerden werkt in de Tour voor Soudal Lotto. "Ik heb geen gasten, Ik volg dus Jens Keukeleire. Die zal de tijdrit waarschijnlijk niet winnen. Stel dat we hier met Victor Campenaerts zijn en die wint de tijdrit, dan ben ik ook niet meer de laatste Belg. Als er een Belg wint, ja, dan is het mooi. Records zijn er om af te nemen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties