21-jarig talent maakt donderdag profdebuut voor Lotto Soudal: "De uiteindelijke droom is topsprinter worden"

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 4 reacties
21-jarig talent maakt donderdag profdebuut voor Lotto Soudal: "De uiteindelijke droom is topsprinter worden"
Foto: © SC

Gerben Thijssen rijdt donderdag in de GP Pino Cerami zijn eerste koers bij de profs. De 21-jarige sprinter wordt overgeheveld van de U23 van Lotto Soudal naar de hoofdmacht.

De 21-jarige Gerben Thijssen geldt als een groot talent, op de piste en op de weg. Vorig jaar werd hij nog Belgisch kampioen bij de beloften, op de baan maakte hij al naam en faam door Europees kampioen te worden in de afvallingskoers. Maar donderdag zet de Limburger een nieuwe stap in zijn carrière: hij rijdt voor Lotto Soudal zijn eerste profkoers in de GP Pino Cerami.

Zijn overstap komt er iets later dan verwacht. "Oorspronkelijk zou ik al in januari prof worden, maar uiteindelijk ben ik zelf tevreden met de keuze om nu pas die stap te zetten", vertelt hij. "Op die manier kon ik bij de beloften nog wat bijleren én ook koersen winnen, altijd goed voor het moraal. Nu krijg ik gedurende tweeënhalf jaar de kans om me te bewijzen."

'Logische beslissing'

"Lotto Soudal was voor mij een logische beslissing. De ploeg heeft me steeds goed gesteund en als eerstejaars belofte kon ik al mee op stage. Er was eigenlijk nooit twijfel en ik denk dat het voor mij zeker de juiste keuze is", klinkt het. Over welke soort renner hij wordt, bestaat geen twijfel. "Bij de jeugd was ik een pure sprinter en ik hoop ook om tot dergelijk type renner uit te groeien bij de profs."

"De focus komt sowieso meer op de weg te liggen, maar ik gebruik de piste om als wegwielrenner beter te worden en om mijn snelheid aan te scherpen. Voor een sprinter is het belangrijk om snel te blijven en dat doe ik vooral aan de hand van het pistewerk. Stap voor stap blijven groeien is het plan en mijn uiteindelijke droom is topsprinter worden", besluit Thijssen. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties