Belg ontpopt zich tot superluitenant van Kruijswijk: "Fier op wat ex-ploegmaats bij Deceuninck-Quick.Step presteren"
Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 0 reacties

Laurens De Plus fier op Julian Alaphilippe en zijn ex-ploegmaats bij Deceuninck-Quick.Step

Belg ontpopt zich tot superluitenant van Kruijswijk: "Fier op wat ex-ploegmaats bij Deceuninck-Quick.Step presteren"
Foto: © photonews

De jonge Laurens De Plus (23) maakt indruk als één van de luitenanten van Steven Kruijswijk in het hooggebergte. Toch een wat bizar tafereel, want vorig jaar was De Plus nog ploegmaat van ... geletruidrager Julian Alaphilippe.

"Iedereen vraagt me of ik nu in de vorm van mijn leven ben, maar ik weet dat niet", vertelt De Plus in HLN. "Voor de Giro was ik ook in topvorm, maar toen werd ik ziek - dat is altijd een dunne lijn. En dit is de Tour: alles wordt uitvergroot, iedereen zit er met grote ogen naar te kijken. Maar eigenlijk is mijn rol hier dezelfde als in de rest van het jaar: het tempo hoog houden in functie van mijn kopman."

Op de Tourmalet bleek Jumbo-Visma over het beste collectief te beschikken met Kruijswijk, Bennett én De Plus. "Maar dat wil niet zeggen dat het tot Parijs iedere dag even goed zal zijn. We weten van Steven dat hij niet kapot gaat en dat hij zijn niveau kan aanhouden, van Bennett weten we ook wat hij waard is, maar van mij weten we dat niet. Dit is mijn eerste Tour. Ik neem het stap voor stap. Ik ben niet te euforisch."

Het Belgische klimtalent wil natuurlijk graag de Tour winnen met zijn kopman, maar dan moet hij wel voorbij ex-ploegmaat Alaphilippe. "Die mannen zijn vrienden, het is vreemd dat ze nu tegenstanders zijn, ja", bekent hij. "Ik ken het huis als geen ander en dat is een tactisch voordeel. Maar tegelijk ben ik fier op wat zij presteren."

"Als je ziet wat Lampaert, Asgreen, Richeze en Mørkøv doen op kop, in de Pyreneeën, dan doet me dat wel iets. Ik heb een bericht gestuurd om hen te feliciteren. Zij zijn niet naar de Tour gekomen voor het algemeen klassement, maar plots verandert alles en ligt de druk bij hen. Ik vind het knap hoe zij die rol oppakken. Ze hadden het ook kunnen laten lopen", besluit De Plus

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties