Dylan Groenewegen liet zich verrassen: "Maar we missen Wout Van Aert ook natuurlijk"
Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 11 reacties

Dylan Groenewegen (3e) liet zich verrassen door Caleb Ewan in 16e Tour-etappe

Dylan Groenewegen liet zich verrassen: "Maar we missen Wout Van Aert ook natuurlijk"
Foto: © photonews

Bij Jumbo-Visma hadden ze dinsdag hun zinnen gezet op een vijfde ritzege in deze Tour. Dylan Groenewegen kwam echter tekort en sprintte naar de derde plek na Caleb Ewan en Elia Viviani.

Geen tweede ritzege in deze Tour dus voor Dylan Groenewegen, die zondag op de Champs-Elysées nog een allerlaatste kans krijgt. "Op het moment dat ik de sprint wilde aangaan, ging Ewan. Daardoor kwam ik wat ingesloten te zitten", vertelde Groenewegen na afloop bij zijn team. "Toen ik de ruimte had, was het nog tekort naar de finish om eroverheen te komen. Dat is jammer, zeker omdat er zo weinig kansen zijn."

"We gingen ook wat te vroeg aan en we missen natuurlijk ook Wout van Aert", bekent de Nederlandse sprinter. "Ik weet dat het met de snelheid goed zit, maar ik moet me niet laten verrassen. Ik had graag gewonnen en er zat zeker meer in. Nu eerst de Alpen overleven en dan gaan we er in Parijs weer vol voor."

'Precies tegen een muur'

Mike Teunissen, ritwinnaar en ex-gele trui in deze Tour, vond dat de Nederlandse ploeg de verantwoordelijkheid nam. "Met zo weinig sprintkansen en met een sprinter als Groenewegen moet iemand dat doen", klinkt het. "Als alle ploegen zo denken met het oog op de bergetappes dan wordt het zeker geen massasprint."

"Het was vandaag heel erg warm. Als je dan een inspanning levert zoals in de finale, is het alsof je tegen een muur op rijdt. We probeerden vroeg aan te gaan. Ik denk dat we in een goede positie zaten uiteindelijk", besluit Teunissen. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties