Kan Buchmann de Tour winnen? "De derde week is vaak zijn slechtste"

Simon Wauters
Simon Wauters
| 0 reacties
Kan Buchmann de Tour winnen? "De derde week is vaak zijn slechtste"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Emanuel Buchmann is aan een sterke Ronde van Frankrijk bezig. De Duitser staat op de zesde plaats in het klassement.

Buchmann is nog relatief onbekend. Ook in Duitsland, waar de liefde voor de koers een serieuze knauw heeft gekregen door de dopingschandalen.

"Als hij deze week meestrijdt voor het podium, zal die bekendheid wel komen", vertelde ARD-radiocommentator Holger Gerska aan Sporza.

"Buchmann is schuchter en spreekt heel weinig met de media. Maar privé zou hij heel grappig zijn, hij heeft droge humor. Maar Buchmann is vooral heel gefocust op de koers. Hij laat zich door niets afleiden, heeft geen Instagram, en dergelijke. Hij is hier enkel in de Tour om te koersen."

"Als Buchmann uitkijkt naar Parijs, dan is het vooral omdat hij dan verlost is van alle mensen. Hij is dan eindelijk weer alleen en verlost van het circus dat de Tour toch is." 

"Ik denk niet dat hij de Tour kan winnen. Hij kan lang volgen, maar aanvallen is moeilijker. De derde week is bovendien vaak zijn slechtste week, dat was zo in de Vuelta vorig jaar. Maar volgens zijn trainer liggen de Alpen hem. Ik zou gokken dat hij vijfde wordt." 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties