Ondanks zijn tweede ritzege op overtuigende wijze: "Ik voelde me zo slecht vandaag"
Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 1 reacties

Ondanks tweede ritzege in de Tour voelde Caleb Ewan (Lotto Soudal) zich bijzonder slecht

Ondanks zijn tweede ritzege op overtuigende wijze: "Ik voelde me zo slecht vandaag"
Foto: © photonews

Voor Lotto Soudal kan de Tour al lang niet meer stuk. Caleb Ewan pakte in Nîmes zijn tweede ritzege waardoor de teller van de rood-witten al op drie stuks staat. Nochtans voelde de Australiër zich helemaal niet goed dinsdag.

Ewan was heer en meester in de massasprint, maar toch was het bij temperaturen van om en bij de 35 graden afzien voor de pocketsprinter. "Ik voelde me zo slecht door de hitte", bekende Ewan na afloop. "Ik heb echt afgezien. Maar ik had extra motivatie omdat mijn vrouw en dochter hier waren, dus ik ben heel blij met deze ritzege."

Nochtans zag het er in de slotkilometer niet zo heel goed uit. Ewan had alleen nog De Buyst voor zich, maar speelde het wiel van onze landgenoot kwijt. "Quick.Step kwam heel snel en zo verloor ik te veel posities", vervolgt Ewan. "Er zaten verschillende scenario's in mijn hoofd. Ook één dat ik van ver moest komen. Dat is ook goed gelukt."

Voor Ewan zijn tweede ritzege in deze Tour. "Ik kan het moeilijk geloven. Ik heb het nog al gezegd: het is een droom om hier te zijn. Eén rit winnen was al straf en nu heb ik ook mijn tweede ritzege beet", besluit de Lotto Soudal-renner. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties