Patrick Lefevere verwacht nog een klop van de hamer: "Alaphilippe heeft een foutje gemaakt"
Redactie
| 9 reacties

Patrick Lefevere verwacht dat Julian Alaphilippe nog een klopje krijgt

Patrick Lefevere verwacht nog een klop van de hamer: "Alaphilippe heeft een foutje gemaakt"
Foto: © photonews

Vandaag gaan de renners in de Tour de slotweek in. Cruciale vraag: houdt Julian Alaphilippe stand in zijn gele trui? Patrick Lefevere verwacht nog een 'klopke'.

Alaphilippe is ongetwijfeld één van de sensaties in deze Tour geworden. "We verwachten dat hij nog een klop van de hamer zal krijgen. Ik zeg al 2 weken hetzelfde: we bekijken het dag per dag", vertelt Patrick Lefevere in zijn bezoekje aan Vive le Vélo. "Ik voel 0,0 druk bij ons. Ik had het veel erger verwacht. Dat iedereen zenuwachtig ging zijn, maar ik heb ze allemaal nog nooit zo kalm gezien."

Het is pas in de laatste Pyreneeënrit van zondag dat Alaphilippe het moeilijker kreeg. "Hij heeft daar een foutje gemaakt. Hij moest gewoon bij Thomas of Kruijswijk gebleven zijn. Dan stond hij nu 2 minuten voor in plaats van 1'30". Gisteravond zei hij het zelf ook: 'Ik heb een fout gemaakt'."

NIks moet, alles mag voor Deceuninck-Quick.Step. Lefevere legt de druk dan ook graag bij Kruijswijk en Thomas. "Zij moeten winnen, Alaphilippe niet. Dat moeten wij maximaal uitspelen. Zij kunnen hun benen niet stilhouden, wij wel."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties