Waarom Tom Boonen steeds meer begint te geloven in eindzege van fenomenale Alaphilippe: "Maar als hij een dreun krijgt..."
Redactie
| 2 reacties

Tom Boonen gelooft steeds meer in kansen van Julian Alaphilippe om de Tour te winnen

Waarom Tom Boonen steeds meer begint te geloven in eindzege van fenomenale Alaphilippe: "Maar als hij een dreun krijgt..."
Foto: © photonews

Smaakmaker Julian Alaphilippe heeft na de Pyreneeën nog steeds een goede kans om zondag op het hoogste schavotje te staan in Parijs. Ook Tom Boonen weet dat het mogelijk is voor zijn ex-ploegmaat.

Boonen volgt de Tour natuurlijk op de voet. "Fenomenaal, wat Alaphilippe voor mekaar krijgt in deze Tour. Ik ken Julian, de mens en zijn ruime gamma aan mogelijkheden", klinkt het in HLN. "Maar na de tweede rustdag en met drie van de vier bergketens achter de rug nog steeds het algemeen klassement aanvoeren? Straf. Dit zal hij zelf nooit hebben durven dromen."

"Twee foutloze weken, leverde hij af. Waarin hij dag na dag bevestigde. Eerst op zijn terrein. Dan in de tijdrit. En nu zowaar ook in het hooggebergte. Telkens in zijn gekende stijl. Koersend op 'moral'. Hopelijk heeft die rustdag hem deugd gedaan. En zijn de batterijen opgeladen. Het zal nodig zijn. Want vanaf nu gaat de concurrentie wel beginnen 'rammelen'. Hem bestoken dat het niet schoon meer is."

Zware inzinking

Al heeft Alaphilippe natuurlijk nog steeds een mooie bonus. "Patrick heeft gelijk: áls Julian een dreun krijgt, zal het één van minuten zijn, geen seconden. Anderzijds: er moet al een zware inzinking mee gepaard gaan. 1:35 lijkt niet zo veel. Maar maak het maar eens goed, hé. Ook Thomas, Bernal, Kruijswijk en Pinot zijn niet immuun voor een totale offday en een ferme lap rond hun oren."

"Daarom: ik geloof in Julian. Zondag in het geel pronken op het eindpodium op de Champs-Élysées, het kán", aldus Boonen

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

26/02/2020 Masters
29/02/2020 Omloop het Nieuwsblad
01/03/2020 Kuurne-Brussel-Kuurne
07/03/2020 Strade Bianche
08/03/2020 - 15/03/2020 Paris-Nice

Nieuwste reacties