Gilbert is door niet-Tourselectie in 'ander leven' terechtgekomen: "Rampzalige communicatie"

Gilbert is door niet-Tourselectie in 'ander leven' terechtgekomen: "Rampzalige communicatie"
Foto: © photonews

Terwijl zijn ploegmaats strijden om de gele trui van Julian Alaphilippe met hand en tand te verdedigen, moet Philippe Gilbert het langs de zijkant bekijken. En er is niet alleen dat: door de Tour te missen, heeft hij heel wat dingen in zijn leven moeten aanpassen.

Dat zegt Gilbert in SudPresse. "Na de rampzalige communicatie over mijn niet-selectie voor de Tour die mij compleet verrast heeft, heb ik mij moeten aannpassen aan een 'ander leven' dan dat van de Ronde van Frankrijk. Na het BK wou ik niets meer over koers horen. Ik ben er zelfs zes dagen helemaal tussenuit geweest, iets wat me zelden overkomt."

In de privésfeer waren er afspraken gemaakt die al dan niet herzien moesten worden. "Ik had aan mijn zus beloofd dat ze tijdens de Tour in mijn appartement in Monaco mocht logeren. Ik heb mijn belofte gehouden en ben naar mijn vriendin Bettina naar de Luberon vertrokken. En dan was er nog de ongoocheling van héél wat familieleden en vrienden die logies hadden geboekt op het parcours van de Tour en die moesten annuleren."

NIEUWE TRAINER

Ondertussen is Gilbert ook van coach veranderd. "Omdat ik niets meer hoorde van Tom Steels, ben ik naar Remko Meeusen getrokken. Het is niet evident om halverwege het seizoen van trainer te veranderen, maar het contact is uitstekend. Ik heb mijn best gedaan om opnieuw een goede basis te kweken en er te staan in de tweede helft van het seizoen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties