Ook voor Nederlander van Sunweb stopt de Tour vroegtijdig: "De juiste beslissing"
Redactie
| 1 reacties

Cees Bol gaat naar huis voor de laatste bergritten aanbreken

Ook voor Nederlander van Sunweb stopt de Tour vroegtijdig: "De juiste beslissing"
Foto: © photonews

Team Sunweb moet het in de laatste dagen van de Ronde van Frankrijk met een pionnetje minder doen. Cees Bol, de winnaar van Nokere Koerse, keert vroegtijdig huiswaarts. Dat was ook min of meer het plan van vooraf aan en is dus geen rechtstreeks gevolg van zijn val in de zestiende rit.

Cees Bol was ook betrokken in de valpartij die Jakob Fuglsang deed afstappen. De sprinter van Sunweb kon wel nog verder en reed de rit uit, maar nu komt het dus toch tot een opgave. Veeleer omdat het zo voorzien was en de ploeg de 23-jarige renner niet wil opbranden in de Alpen.

FANTASTISCHE ERVARING

"Het is de juiste beslissing. We maakten voor de Tour een plan en zouden dag per dag bekijken hoe ik het stelde, zonder mijn limieten te overschrijden. Na een gesprek met de ploegleiding is nu beslist - met het oog op de zware etappes die er aankomen - op te geven. De Tour was een fantastische ervaring voor mij", zegt Bol in een persbericht van de ploeg.

In de loop van de Ronde van Frankrijk mocht hij enkele keren zijn kans gaan in de massasprints, ook al beschikt Sunweb uiteraard ook over de Australiër Michael Matthews. Die zal dus in principe wel weer uitgespeeld worden op de Champs-Élysées.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties