Voor wie is het allemaal de laatste kans op weg naar Gap?
Kevin Vanbuggenhout
Kevin Vanbuggenhout
| 0 reacties

Van Avermaet en heel wat anderen krijgen laatste kans in Gap

Voor wie is het allemaal de laatste kans op weg naar Gap?
Foto: © photonews

Wie nog geen ritzege beet heeft, niet over klimmersbenen beschikt en geen topsprinter is, weet wat gedaan: aanvallen op weg naar Gap. Daar ligt een laatste kans in deze Tour voor heel wat schoon volk. We houden het op zij die op basis van hun kwaliteiten zeker mochten hopen op etappewinst.

GREG VAN AVERMAET

De olympisch kampioen is de eerste naam die ons binnen schiet. Heeft de pech dat in een groepsspurt, zelfs na een zware etappe, er wel een paar mannen te rap zijn. In de bergen komt hij ook zeker enkele coureurs tegen die beter klimmen. Dus moet het voor Van Avermaet maar gebeuren in deze overgangsetappe. Het zou wel passend zijn voor de man die de Tour de voorbije jaren al veel kleur heeft gegeven.

ANDERE LANDGENOTEN...

Ook andere Belgen mogen zeker hopen. Jasper Stuyven was al in acht ritten goed voor een top tien, maar op meer dan een ereplaats mag hij in een massasprint niet hopen. Toch maar mee in de aanval gaan dus. Oliver Naesen hoeft niet meer om te kijken naar Romain Bardet. Er is geen enkele reden meer waarom 'Oli' niet zijn eigen kans zou mogen gaan.

ZIJ DIE IETS TEKORT KOMEN VOOR GROEN

Zij krijgen concurrentie van mannen die - net als Stuyven - in de spurt toch eerder mannen van de tweede rij zijn, maar wel vlotjes een helling over komen. Zoals daar zijn: Sonny Colbrelli en Michael Matthews. Colbrelli deed al vaak  mee in de sprints. Geraakt hij mee, dan is hij zeker een te duchten klant. Sunweb rekent op Matthews om de nul van de tabellen te vegen.

VRIJHEID VOOR LUTSENKO?

Er zijn nog meer dan genoeg ploegen die nog altijd wachten op een overwinning. Astana bijvoorbeeld, dat zopas Fuglsang zag afstappen. Dat kan wel de vrijheid bieden aan andere sterke renners in de ploeg. Lutsenko heeft zeker een sterke solo in de benen. Bij Education First hoeven ze niet meer te rekenen op een sterk klassement voor Uran en zouden ze bijvoorbeeld Bettiol kunnen mee sturen.

TRENTIN AAN ZET?

UAE-renner Rui Costa waagde al enkele keren een poging en het leidt haast geen twijfel dat de Portugees nog wat gaat proberen. Bij de teams die wel al wisten te sprokkelen, hopen ze dan weer voort te bouwen op het succes. Mitchelton-Scott zou na overwinningen voor Simon Yates en Daryl Impey wel eens Matteo Trentin kunnen uitspelen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

21/01/2020 - 26/01/2020 Tour Down Under
25/01/2020 Kasteelcross
26/01/2020 GP Adrie Van der Poel
01/02/2020 - 02/02/2020 WK
05/02/2020 Parkcross

Nieuwste reacties