🎥 Gezamenlijke reactie van Rowe en Martin leidt wellicht nergens toe: "Overdreven om ons naar huis te sturen"
Kevin Vanbuggenhout
Kevin Vanbuggenhout
| 36 reacties

Luke Rowe en Tony Martin geven samen interview na uitsluiting uit de Tour

🎥 Gezamenlijke reactie van Rowe en Martin leidt wellicht nergens toe: "Overdreven om ons naar huis te sturen"
Foto: © photonews

Tony Martin verrichtte al heel wat arbeid voor Jumbo-Visma, maar zal dat in de laatste dagen van de Tour niet meer kunnen doen. Evenzeer moet Ineos niet meer rekenen op de diensten van Luke Rowe. Voorlopig althans, want de twee teams gaan in beroep tegen de uitsluiting van hun renners.

Opmerkelijk was dat ze beiden reageerden na het incident in een gezamenlijk interview. "Ik kan zeggen dat ik een fout maak. Het is iets waar ik moet mee leven. Ik heb veel mensen in de steek gelaten, vooral mijn teamgenoten. Het was in het heetst van de strijd. We waren aan het vechten voor een goede positie", legt Rowe uit wat er gebeurde.

VERONTSCHULDIGINGEN HEEN EN WEER

Ook Martin gaf uiteraard zijn kijk op de zaak. "We zaten allen op de limiet. En er was een gevecht, dat kan je zien. Dat spijt me. Ik voelde me meteen daarna behoorlijk slecht. Ik wil echt sorry zeggen tegen Luke, Team Ineos en heel de wielerwereld."

De twee hoofdrolspelers sloten wel snel weer vrede. "Dit gebeurde met 14 kilometer te gaan", schetst Rowe de timing. "We reden de beklimming, we bespraken het incident. We accepteerden beiden onze verantwoordelijkheid. We hebben mekaar de hand geschud en gezegd: laat ons dit vergeten."

STRENGE STRAF

De sanctie is wel niet min. "Ik ben er enorm triestig door", zegt Martin. "Het is een zware beslissing van de jury, maar voorlopig moeten we die accepteren." Dat gevoel heerst ook bij Rowe. "Ik voel me streng gestraft. Zij nemen natuurlijk de beslissingen, wij moeten ermee leven. Dat gezegd zijnde, vind ik het overdreven om ons beiden naar huis te sturen." Wellicht haalt het beroep van hun teams weinig uit.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

19/09/2021 - 26/09/2021 WK
25/09/2021 Bredene
02/10/2021 Meulebeke
03/10/2021 Parijs-Roubaix
03/10/2021 Gieten

Nieuwste reacties