Belgische klimmer een uur voor start Alpenrit gecontroleerd: "Natuurlijk niet fijn, maar het hoort bij de sport"
Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 8 reacties

Laurens De Plus over dopingcontrole: "Niet fijn, maar het hoort bij de sport"

Belgische klimmer een uur voor start Alpenrit gecontroleerd: "Natuurlijk niet fijn, maar het hoort bij de sport"
Foto: © photonews

Best opmerkelijk. Een uurtje voor de start van de eerste Alpenrit werden de renners van Jumbo-Visma onderworpen aan een dopingcontrole. "Niet bepaald fijn, maar het hoort bij de sport", aldus onze landgenoot Laurens De Plus.

De Plus en zijn ploegmaats George Bennett en Steven Kruijswijk kregen kort voor de start een bezoekje van de dopingartsen. "Dat is natuurlijk niet fijn, maar het hoort bij de sport", aldus De Plus bij Sporza. "Het is beter dat het gebeurt. Als het bij ons gebeurt, dan is het denk ik ook een teken dat het bij andere ploegen gebeurt."

"Het is niet fijn voor de concentratie. Je zit met je gedachten al bij de Izoard en de Galibier. Ik moest me nu echt haasten om alle kledij aan te trekken en om snel te tekenen. Dat is niet fijn, maar het hoort erbij. Ik zal niet in detail treden, maar het was een controle zoals andere controles. Ik denk dat het bij andere ploegen ook wel zal gebeuren, dat het niet alleen bij ons is", zei de klimmer. 

De Ninovieter kan en mag het ook als een compliment opvatten. "Het toont aan dat we sterk aan het rijden zijn. Als je bij de drie uitverkorenen bent, dan is het een teken dat je een goeie Tour aan het rijden bent. De controleurs waren ook respectvol. Altijd trouwens. Zij doen ook hun job en ik denk niet dat zij beslissen om 45 minuten voor de start eens een controle bij Jumbo-Visma te doen. Dat wordt hen opgelegd van bovenaf."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

23/10/2021 Ruddervoorde
24/10/2021 Zonhoven
30/10/2021 Mol
31/10/2021 Overijse
01/11/2021 Koppenbergcross

Nieuwste reacties