Beste Belg staat 13e in klassement: "De Alpencols zijn nieuw voor mij, een echte uitdaging"
Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 4 reacties

Xandro Meurisse wil er alles aan doen om goed klassement vast te houden

Beste Belg staat 13e in klassement: "De Alpencols zijn nieuw voor mij, een echte uitdaging"
Foto: © photonews

Meedoen voor ritwinst was te hoog gegrepen voor Xandro Meurisse, maar de sterke Belg van Wanty-Gobert steeg dankzij zijn inspanning van woensdag wel naar de 13e plek in het klassement. "Nu ik me in deze situatie bevind, doe ik er alles aan om dit vast te houden."

Meurisse speelde geen rol van betekenis in de strijd om dagwinst, maar hij pakte wel heel wat tijd terug met het oog op het klassement. "Ik wou vandaag proberen om mee te springen met de kopgroep met twee doelen in het achterhoofd: ten eerste, de ritzege proberen te behalen en ten tweede: tijd terugnemen in het algemene klassement", vertelt hij bij zijn team.

"Door de aanwezigheid van heel wat grote namen in de kopgroep, besefte ik al snel dat het moeilijk zou worden om de rit te winnen. Mijn tweede doel daarentegen, heb ik wel behaald. De warmte speelde me echt parten vandaag, de regen deed deugd. Ik hoop dat het de komende dagen iets minder heet wordt", klinkt het. 

Op naar de (onbekende) Alpen

Meurisse is alvast aan een opmerkelijke vuurdoop bezig in de Tour. "Ik startte mijn eerste Ronde van Frankrijk niet met het idee om een goed eindklassement te rijden, maar nu ik me in deze situatie bevind, doe ik er alles aan om dit vast te houden."

"Tot nu toe kende ik slechts één mindere dag. De Alpencols zijn nieuw voor mij, een echte uitdaging.  Ik zal alles geven en de schade zoveel mogelijk beperken, ik kijk er echt naar uit", besluit hij. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

23/10/2021 Ruddervoorde
24/10/2021 Zonhoven
30/10/2021 Mol
31/10/2021 Overijse
01/11/2021 Koppenbergcross

Nieuwste reacties