Julian Alaphilippe klaar voor pak rammel en tegelijkertijd nog erg strijdlustig

Alaphilippe maakt zich op voor zware bergrit door de Alpen

Julian Alaphilippe klaar voor pak rammel en tegelijkertijd nog erg strijdlustig
Foto: © photonews

Alles dag per dag bekijken, dat is het mantra van Deceuninck-Quick.Step sinds Julian Alaphilippe in het geel staat. Wel, deze donderdag brengt onder andere de beklimming van de Izoard en de Galibier. Aan Alaphilippe om zijn trui met hand en tand te verdedigen.

De Fransman staat voor de voorlopig meest bepalende dagen van zijn carrière. "Ik verkende die ritten, al kan je een training niet vergelijken met een slag om het geel. Ik ben klaar om een pak rammel te krijgen. Het is simpel: een aantal ploegen er alle belang bij om de koers te laten ontploffen", haalt de huidige leider aan bij Het Nieuwsblad.

Mentaal was ik nooit sterker dan nu 

De sterkte van de verschillende ploegen zou wel eens kunnen gaan doorwegen. "Ik heb geen ploeg rondom mij voor dit soort werk, of beter gezegd: niet op het niveau van Kruijswijk of Thomas. Mijn zwaarste werkdag komt er nu aan. Fysiek ben ik even moe dan de rest, maar mentaal was ik nooit sterker dan nu."

Alaphilippe ziet het dus nog zitten. "Zij weten wat ze moeten doen, maar ik ook. Ik verdedig het geel tot de laatste druppel energie en ga niet te veel nadenken. Ik ben er klaar voor." 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

23/10/2021 Ruddervoorde
24/10/2021 Zonhoven
30/10/2021 Mol
31/10/2021 Overijse
01/11/2021 Koppenbergcross

Nieuwste reacties