Kruiswijk laat zich uit over de aanval van Thomas: "Niet eens zo'n slecht plan"

Simon Wauters
Simon Wauters
| 22 reacties
Kruiswijk laat zich uit over de aanval van Thomas: "Niet eens zo'n slecht plan"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Steven Kruiswijk werd donderdag tiende en eindigde in het groepje met de meeste klassementsmannen. Enkel op Egan Bernal moest hij iets meer dan een halve minuut toestaan.

“Het kwam hard aan toen Bernal aanviel”, vertelde de Nederlander voor de microfoon van NOS. “Uiteindelijk ging Geraint Thomas er achteraan. Gelukkig konden we hem al snel inrekenen. In de afdaling kwam Julian Alaphillipe opnieuw aansluiten en was het vooral een kwestie van de schade te beperken op Bernal.”

“Ik voelde mij eigenlijk niet super vandaag. Toch ben ik deze zware etappe goed doorgekomen. Ik ben dan ook tevreden.”

Wat vond Kruiswijk van de tegenaanval van Thomas op zijn Ineos-ploegmaat? “Langs de ene kant verbaasde het mij natuurlijk. Maar langs de andere kant dan ook weer niet. Thomas kan namelijk één kilometer ontzettend hard rijden. Op zich vond ik het niet zo’n slecht plan. Gelukkig viel hij stil in de laatste meters bergop.”

“Het was een heel lastige dag met al die lange cols. Door de lengte durfde niemand vroeg aan te gaan. Maar de versnelling van Bernal was indrukwekkend. We zullen zien wat hij de volgende dagen kan presteren.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties