Analyse Mag Tim Wellens dromen van de bollen in Parijs?

Aernout Van Lindt
Aernout Van Lindt
| 50 reacties
Mag Tim Wellens dromen van de bollen in Parijs?
Foto: © photonews

Tim Wellens rijdt nu al meer dan twee weken in de bolletjestrui rond, maar zeker is hij absoluut nog niet dat hij die trui ook in Parijs nog zal dragen. Er zijn kapers op de kust én er zijn nog heel veel punten te verdienen.

De voorbije twee weken sprokkelde Tim Wellens inmiddels 64 punten bij elkaar, maar de komende dagen gaat er gegoocheld worden met héél veel extra punten. En dus beseft de Belg van Lotto-Soudal dat hij donderdag mee zal moeten zijn én een superdag zal moeten hebben om de tegenstand af te houden.

Op reuzen buiten categorie van boven de 2000 meter worden namelijk dubbele punten uitgedeeld en dus wordt er de komende dagen nog gestrooid met heel wat punten. In totaal zijn er nog meer dan tweehonderd punten te verdienen: 

Donderdag: 92 punten
Vrijdag: 59 punten
Zaterdag: 55 punten
Zondag: 2 punten

Tegenstand is groot

Pinot (50 punten) en Alaphilippe (33) gaan (voorlopig) voor het eindklassement, De Gendt (38) is een ploegmaat van Wellens en Ciccone (30) zat de voorbije week in crisis na een val. Moet het dan van Simon Yates (29 punten) komen? Hij toonde zich al twee keer de beste klimmer van een vlucht.

Bardet, Nibali en Quintana probeerden het al in diverse vluchten, maar lijken net niet over de topvorm te beschikken met oog op het zware werk dat er zit aan te komen. Als de favorieten echter ook voor de dagzege (en dus dubbele punten her en der boven op de laatste klim) gaan strijden, zou ook Pinot nog in aanmerking kunnen komen.

Wie pakt de bollen in Parijs?

0%
0%
0%
0%
0%
0%
0%
0%
0%

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

22/09/2019 Trek CX Cup
29/09/2019 WK Yorkshire
05/10/2019 Berencross
06/10/2019 GP Neerpelt
12/10/2019 Ronde van Lombardije

Nieuwste reacties