Quintana wint eerste Alpenrit, enkel Bernal kan tijd pakken op Alaphilippe

Simon Wauters
Simon Wauters
| 27 reacties
Quintana wint eerste Alpenrit, enkel Bernal kan tijd pakken op Alaphilippe

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Nairo Quintana heeft de eerste rit in de Alpen gewonnen. De Colombiaanse klimgeit haalde het na een loodzware etappe voor Romain Bardet en Alexey Loetsenko.

De Colombiaanse berggeit zat in een omvangrijke lange vlucht van 34. Daarbij ook vijf Belgen: Tim Wellens, Tiesj Benoot, Jasper De Buyst, Greg Van Avermaet en Serge Pauwels.

Op de slotklim reden eerst Quintana, Bardet, Loetsenko, Mike Woods en Damiano Caruso weg. Op zeven kilometer van de streep liet Quintana zijn medevluchters achter. Hij haalde het uiteindelijk met een dikke anderhalve minuut voorsprong op Bardet.

In de groep der klassementsmannen bleef het lange tijd windstil. Uiteindelijk opende Egan Bernal pas de debatten op drie kilometer van de top van de Col du Galibier. Net voor de top was het zowaar Ineos-ploegmaat Geraint Thomas die reageerde. Gele trui Julian Alaphilippe kon niet meteen volgen, maar sloot in de afdaling al snel terug aan. Al bij al dus geen verstandige move van Thomas. 

Bernal wint zo 31 seconden op de ander groten in het klassement en wipt van vijf naar twee. Hij nadert tot op 1’30” van Alaphilippe. Quintana belandt op plek zeven op 3’54”.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties