Ronde van Vlaanderen-scenario voor Asgreen in de Tour: "Blij met het vertrouwen dat het team me gaf"

Kasper Asgreen blij met tweede plaats in zeventiende etape

Ronde van Vlaanderen-scenario voor Asgreen in de Tour: "Blij met het vertrouwen dat het team me gaf"
Foto: © photonews

Kasper Asgreen is voornamelijk als helper in de Tour en heeft in die taak al enorm veel energie gestoken. Het weerhield de Deen niet om in de zeventiende rit toch naar de tweede plaats te rijden. Als helper verbazen met een tweede plek, het overkwam hem ook al in de Ronde van Vlaanderen.

Het onderstreept meteen zijn potentieel. Niet moeilijk dat ze bij Deceuninck-Quick.Step zo in hem geloven. "Ik ben blij met het vertrouwen dat het team me gaf", reageerde Asgreen na de aankomst in Gap. "Ik voelde me behoorlijk goed. Ik besloot mijn move te maken in de laatste kilometer van de Sentinelle."

EERSTE TOP DRIE

Jammer genoeg voor hem was het te laat om Matteo Trentin nog bij te benen. "Op dit moment van de koers zat er ook niet veel kracht meer in de benen, waardoor het moeilijk was om de kloof te dichten. Een tweede plaats is een mooie uitslag. Het is mijn eerste top drie in een rit in een grote ronde."

Asgreen is dus in vorm en zal in de volgende dagen weer aan de bak moeten. "Ik hoop dit vol te houden in de laatste dagen van de Tour, die al geweldig voor ons is geweest."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

23/10/2021 Ruddervoorde
24/10/2021 Zonhoven
30/10/2021 Mol
31/10/2021 Overijse
01/11/2021 Koppenbergcross

Nieuwste reacties