Tal van Belgische (ex-)coureurs tippen nog altijd op Thomas, De Gendt ziet het uiteraard weer anders

Geraint Thomas nog altijd door velen aanzien als favoriet

Tal van Belgische (ex-)coureurs tippen nog altijd op Thomas, De Gendt ziet het uiteraard weer anders
Foto: © photonews

De eindzege van Geraint Thomas vorig jaar in de Ronde van Frankrijk heeft echt wel indruk gemaakt. Zodanig zelfs dat hij door velen nog aanzien wordt als favoriet om ook in 2019 te winnen, ondanks dat de Welshman in de Pyreneeën niet bij de beste klimmers was.

Het heet echter dat de Alpen Thomas beter liggen en dan kan ervaring alsnog de doorslag geven. Uit een rondvraag van Het Laatste Nieuws blijkt dat ook vele Belgische renners en ex-renners nog altijd geloven in een tweede overwinning voor Thomas.

Marc Sergeant schaart zich alvast helemaal achter die theorie. Van Avermaet ziet de winnaar van vorig jaar de beste derde week rijden. Benoot betwijfelt of Pinot nog kansen krijgt om tijd terug te nemen. Van Impe denkt dat Ineos nog zal opstaan. Opvallend ook de tweespalt bij Deceuninck-Quick.Step: Tom Steels verwacht Alaphilippe niet in de top drie, maar Lampaert zet de Fransman toch op één.

DE GENDT ZIET KRUIJSWIJK WINNEN

Thomas De Gendt, die er met zijn voorspellingen tijdens deze Tour niet vaak naast zat, denkt nog aan iemand anders. "Iedereen kijkt naar Ineos, Alahilippe en Pinot. In zo'n geval gaat er geregeld iemand mee lopen die niet genoemd wordt. Kruijswijk in dit geval", kijkt De Gendt in zijn glazen bol.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

23/10/2021 Ruddervoorde
24/10/2021 Zonhoven
30/10/2021 Mol
31/10/2021 Overijse
01/11/2021 Koppenbergcross

Nieuwste reacties