Thibaut Pinot lang niet meer die bange daler van weleer en dat is allemaal te danken aan ex-racer

Max Mamers hielp Thibaut Pinot van zijn snelheidsfobie af

Thibaut Pinot lang niet meer die bange daler van weleer en dat is allemaal te danken aan ex-racer
Foto: © photonews

Dat Thibaut Pinot anno 2019 in staat wordt geacht om opnieuw op het podium te eindigen of zelfs om de Tour te winnen, is heus niet zo vanzelfsprekend. Enkele jaren geleden zat zijn carrière in het slop, nadat zijn angst om te dalen ergere vormen aannam.

Want bang hebben om te dalen en om snel te gaan, dat is nogal een probleem als wielrenner. Zowat alles werd geprobeerd om hem er vanaf te helpen. Pinot ging skiën, ging langs bij een psycholoog. Uiteindelijk was het de voormalige racer Max Mamers die hem te hulp schoot.

Die was tv aan het kijken toen Pinot weer eens opgaf in de Tour. "Die avond heb ik een sms gestuurd naar zijn ploegleider Madiot", liet Mamers optekenen in L'Équipe. "Ik herinnerde me dat ik met Laurent Fignon en Richard Virenque in een racewagen had gezeten. Die twee voelden zich erg goed achter het stuur van zo'n snelle auto. En ze waren niet toevallig ook erg goede dalers."

OBSTAKELS BANALISEREN

Dus kon het Pinot misschien ook helpen. Die laatste moest op het F1-circuit van Magny-Cours aan 190 per uur rijden en kreeg een verbod om te remmen op meer dan 50 meter voor een bocht. "Op die manier leerde Thibaut om obstakels te kunnen 'banaliseren', alsof ze de normaalste zaak ter wereld zijn. Als dat lukt in een racewagen aan 190 kilometer per uur, dan is een afdaling van 90 kilometer op de fiets geen probleem."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

23/10/2021 Ruddervoorde
24/10/2021 Zonhoven
30/10/2021 Mol
31/10/2021 Overijse
01/11/2021 Koppenbergcross

Nieuwste reacties