Van Impe acht kans klein dat een Belg in de bollen in Parijs staat: "Ik zie liever Pinot winnen dan Wellens"

Lucien Van Impe stoort zich aan desinteresse van klimmers voor bergklassement

Van Impe acht kans klein dat een Belg in de bollen in Parijs staat: "Ik zie liever Pinot winnen dan Wellens"

Lucien Van Impe is er erg fier op dat hij zes maal de bergkoning werd in de Tour en mogelijk komt ook de volgende winnaar van de bolletjestrui uit België in de persoon van Tim Wellens. Maar dat ziet Van Impe liever niet gebeuren. Hij is van mening dat de trui naar de beste klimmer moet gaan.

Eerder stoorde Van Impe er zich al aan dat De Gendt met de bollen aan de haal ging in de Vuelta. Ook de poging van Wellens om het bergklassement te winnen stuit op verzet. "Ik gun Tim zeker de bolletjestrui, maar die zou voor de beste klimmer moeten zijn. En in deze Tour zijn er een stuk of vijftig die beter bergop rijden. Ik zie liever een rasklimmer als Pinot winnen dan de aanvaller Wellens", zegt Van Impe aan Het Nieuwsblad.

BERGKLASSEMENT AFSCHAFFEN

Volgens hem werd er Wellens tot dusver weinig in de weg gelegd. "In mijn tijd moest ik knokken tegen tien man, die alles gaven om als eerste boven te komen. Maar nu? In de eerste week reed Wellens twee keer weg en nadien en nadien lieten ze hem ook gewoon als eerste boven komen. Op die manier kunnen ze het bergklassement beter afschaffen."

Toch nogal een streng oordeel, niet? "Het is geen klassement meer voor de klimmers, maar een trui voor de aanvallers." Desalniettemin ziet Van Impe het ook niet gebeuren dat Soudal Lotto de winnaar van het bergklassement levert. "De favorieten zullen er alles aan doen om Alaphilippe te lossen. Dat speelt in het nadeel van Wellens."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

23/10/2021 Ruddervoorde
24/10/2021 Zonhoven
30/10/2021 Mol
31/10/2021 Overijse
01/11/2021 Koppenbergcross

Nieuwste reacties