Duitsland en Frankrijk duiden topsprinters aan als speerpunten op EK in Alkmaar
Kevin Vanbuggenhout
Kevin Vanbuggenhout
| 1 reacties

Ackermann en Démare jagen op Europese titel

Duitsland en Frankrijk duiden topsprinters aan als speerpunten op EK in Alkmaar
Foto: © photonews

Het Europees Kampioenschap in het Nederlandse Alkmaar op 8 augustus komt met rasse schreden dichterbij. Verschillende bondscoaches maken hun selecties bekend. In landen als Duitsland en Frankrijk zijn ze alvast al klaar met hun huiswerk.

De aard van het parcours heeft zeker en vast een impact op de selecties. Door de vlakke omloop in Alkmaar worden er in de eerste plaats sprinters naar voren geschoven als kandidaat-winnaars. De Duitsers mochten negen renners aanduiden voor het EK, Frankrijk doet het met zeven.

Bij Duitsland is er één grote kopman: Pascal Ackermann. De winnaar van de puntentrui uit de Giro moet in Alkmaar zijn sprintersbenen kunnen tonen. Voorts bestaat de Duitse selectie uit Denz, Koch, Schillinger, Schwarzman, Selig, Mathis, Sütterlin en Wolf.

RENNER VAN DECEUNINCK IN FRANSE SELECTIE

De grootste concurrent van Ackermann in de Giro was Démare en die is dan weer kopman bij de Fransen. Al houden ze daar ook nog Coquard achter de hand om uit te spelen in de sprint. Sénéchal van Deceuninck-Quick.Step kleurt ook mee de Franse selectie. Eveneens aan de start op het EK: Duval, Delage, Le Gac en Petit.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

03/02/2021 Parkcross
06/02/2021 Noordzeecross
13/02/2021 Eeklo

Nieuwste reacties