Eerste echte kennismaking tussen toppers Bernal en Van Aert: "Eén van de populairste renners in het peloton"
Kevin Vanbuggenhout
Kevin Vanbuggenhout
| 1 reacties

Egan Bernal wenst Wout van Aert een goed herstel

Eerste echte kennismaking tussen toppers Bernal en Van Aert: "Eén van de populairste renners in het peloton"
Foto: © photonews

Het zijn drukken dagen voor Egan Bernal. Amper beseffend dat hij de Ronde van Frankrijk heeft gewonnen, is het voor de Colombiaan van het ene criterium na het andere. Ook Herentals ontving hem met open armen en daar kon hij zelfs eens een praatje slaan met Wout van Aert.

"Het was de eerste keer dat ik met hem praatte", verklapt Bernal aan Sporza. "Een hele leuke kerel. Ik zag hem wel al in de Tour, voor zijn val. Iedereen kent hem. Ik denk dat hij één van de populairst renners is in het peloton. Hij is een hele sterke renner", heeft de Tourwinnaar mooie woorden over voor Van Aert.

De beelden van de valpartij in de Tour bleven ook bij Bernal niet onopgermerkt. "Het zag er slecht uit, het was een erge valpartij, maar ik ben blij dat hij goed aan het herstellen is." In elk geval is het toch weer zaak om vooruit te kijken. Bij Van Aert zal de focus liggen op zijn revalidatie, bij Bernal op de resterende doelen in 2019.

FOCUSSEN OP LOMBARDIJE

Zijn Tourzege heeft de Colombiaan dus nog niet verzadigd. "Ik ga me voorbereiden op de Italiaanse klassiekers en zeker op de Ronde van Lombardije, het laatste grote monument van het seizoen. En misschien ga ik ook nog voor het WK."

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

22/09/2019 Trek CX Cup
29/09/2019 WK Yorkshire
05/10/2019 Berencross
06/10/2019 GP Neerpelt
12/10/2019 Ronde van Lombardije

Nieuwste reacties