Lof voor Peter Sagan na breken van het record: "Matthews en Van Aert zijn dichtste belagers"

Lof voor Peter Sagan na breken van het record: "Matthews en Van Aert zijn dichtste belagers"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Peter Sagan is alleen recordhouder nu hij na de aankomst in Parijs zijn zevende groene trui mee naar huis mocht nemen. Wie hem in de toekomst misschien wel kan bedreigen, is Wout van Aert. De vorige recordhouder zag in Van Aert dit jaar al één van de grootste concurrenten voor Sagan.

Erik Zabel, die zelf zes keer het puntenklassement won, reageerde bij Cyclingnews op het afstaan van zijn record. "Ik kan me geen betere nieuwe recordhouder inbeelden dan Peter Sagan. Als je terugkijkt naar het laatste decennium, denk ik dat Sagan de beste allrounder is. Tweede zijn achter hem is niet pijnlijk, het is eerder een eer."

ZONDER UITSLUITING NU AL 8 KEER GEWONNEN

Zabel had de mijlpaal in de loopbaan van Sagan zelfs al vroeger verwacht. "Eerlijk gezegd was ik twee jaar geleden al klaar om het record aan hem af te staan. Peter werd toen uitgesloten voor welke reden dan ook, maar ik denk dat we overeen kunnen komen dat hij dat jaar ook gewonnen zou hebben. Dan zou hij nu acht groene truien gehad hebben."

De Duitse ex-renner heeft de strijd om het groen dit jaar goed gevolgd. "Sagan was veruit de meest regelmatige. Zijn dichtste belagers waren Matthews en Van Aert, maar Wout haalde het einde niet. Hij zat sowieso wat gevangen omdat hij lead-outs moest doen voor Dylan Groenewegen. Matthews deed soms mee in tussensprinten en soms niet. Ik weet niet wat zijn strategie was, maar Sagan is sowieso veruit de beste."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties