Van Der Sande tankt vertrouwen met knappe zege in Wallonië: "In een zetel"
Aernout Van Lindt
Aernout Van Lindt
| 2 reacties
Van Der Sande tankt vertrouwen met knappe zege in Wallonië: "In een zetel"
Foto: © photonews

Tosh Van Der Sande is helemaal terug. En hoe! De renner van Lotto-Soudal pakte de slotrit in de Ronde van Wallonië en eindigde er ook tweede in het eindklassement.

"Uiteraard doet het heel veel deugd om te winnen. Het was lang geleden dat de ploeg gedurende de volledige week in mijn dienst reed en dan is het leuk om hen op de laatste dag daarvoor te belonen. Eigenlijk voelde ik me niet echt super", aldus Van Der Sande in een reactie.

Vertrouwen

"Ik had net op tijd het goede gevoel opnieuw te pakken. We mochten ons niet laten verrassen door de wind, maar het viel al bij al mee. In de slotfase leverde de ploeg fantastisch werk. Eerst was het Stan Dewulf die me naar de cruciale bocht begeleidde. Toen bevond ik me in vijfde positie en vroeg ik aan Nikolas Maes om voluit te gaan; zo begon ik als het ware in een zetel aan de slotbeklimming."

Het geeft de jongeling van Lotto-Soudal het nodige vertrouwen: "In de Clásica San Sebastián zal ik voornamelijk in dienst rijden, want het aangepaste parcours wordt iets té lastig, vrees ik. Maar: ik heb me in Spanje goed voorbereid op dergelijke inspanningen, vooral ook richting de Vuelta."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

21/04/2021 Waalse pijl
25/04/2021 Luik-Bastenaken-Luik
27/04/2021 - 02/05/2021 Ronde van Romandië
01/05/2021 Eschborn-Frankfurt City Loop
08/05/2021 - 30/05/2021 Giro

Nieuwste reacties