Vermote moet sprinters ondersteunen in Londen, tweede podium op rij voor zijn ploeg?

Vermote moet sprinters ondersteunen in Londen, tweede podium op rij voor zijn ploeg?
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Voor Julien Vermote komen er enkele belangrijke maanden die moeten bepalen of hij volgend jaar nog deel uitmaakt van Dimension Data. Onze landgenoot kan komende zondag zijn diensten nog eens bewijzen, wanneer de ploeg aan de start komt van de London-Surrey Classic.

Dat is de enige eendagskoers van WorldTour-niveau die doorgaat in het Verenigd Koninkrijk. De vorige jaren was dat steevast een koers voor sprinters. Giacomo Nizzolo spurtte er in 2018 voor Dimension Data naar een derde plaats. Dit jaar is het parcours echter veranderd.

VIJF KEER OVER BOX HILL

Het deelnemersveld zal liefst vijf keer over Box Hill moeten. Het zal dus wat lastiger zijn, maar bij Dimension mikken ze nog steeds op hun rappe mannen. Naast Nizzolo kunnen eventueel ook nog Ryan Gibbons en Mark Renshaw uitgespeeld worden.

Daarnaast zijn er nog enkele sterke renners nodig om deze sprinterstypes in een goede positie naar de finish te brengen en daarbij komt Julien Vermote uiteraard van pas. Naast de Belg verschijnen ook nog Tom-Jelte Slagter, Jay Thomson en Rasmus Tiller aan de start.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties