De Cauwer zet Evenepoel naast Bernal & co: "Mogen dromen van hele grote dingen"

De Cauwer zet Evenepoel naast Bernal & co: "Mogen dromen van hele grote dingen"

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Sinds hij eens met hem aan tafel zat, is José De Cauwer enorm gecharmeerd over de persoon Remco Evenepoel. Laat staan over de renner. Na diens jongste exploot in de Clásica San Sebastián, kan het nog moeilijk ontkend worden: België heeft een potentiële winnaar van een grote ronde.

Het is straf dat Evenepoel in zijn eerste jaar als prof al hoge verwachtingen weet waar te maken. "Dit is uitzonderlijk. Hij bevestigt waar mensen over droomden. Wij waren diegenen die zeiden: die dromen, daar moet je vanaf blijven. Dat blijkt dus niet waar te zijn", zegt De Cauwer aan VRT NWS.

GEEN INRIJPERIODE NODIG

De voormalige ploegleider zag dat de voorbereiding op San Sebastián tiptop in orde was. Dan zo uitpakken is nog wel iets anders. "Hij gaat op stage, komt terug en dan heb je normaal een inrijperiode nodig. De eerste kans: BAM! Die anderen zijn toch ook allemaal op stage geweest?

NIEMAND WEET WAAR HET STOPT

Wat iedereen zich afvraagt: waar gaat dit eindigen? "Waar het begonnen is, weten we nu. Waar het stopt, weten we absoluut niet.  Als die jongen gezond blijft, gaan we ervan uit dat die blijft doorgroeien. Op negentien jaar stopt een lichaam niet met ontwikkelen. Als dit nu al kan, hebben we het laatste nog niet gezien en mogen we stilaan dromen van hele grote dingen."

Die grootse dingen, dat is binnen enkele jaren dan meedoen voor een eindzege in een grote ronde? Ondanks de sterke generatie waar hij deel van uitmaakt? "Er zijn ook Bernal, Pogacar en nog een deel anderen, maar ik denk dat ze hem in heel de wereld daar gewoon bij zetten."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties