Geen twee op twee voor Ackermann, verrassende Sloveen pakt tweede seizoenszege

Arjen T'Sjoen
| 0 reacties
Geen twee op twee voor Ackermann, verrassende Sloveen pakt tweede seizoenszege

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Net zoals gisteren stond er opnieuw een massaspurt op het programma in de Ronde van Polen. Toen won Pascal Ackermann waardoor zijn voornaamste concurrenten Fabio Jakobsen en Fernando Gaviria vol aan de bak moesten.

Net zoals in de eerste etappe zaten er twee renners in de ontsnapping van de dag. Het was opnieuw de bergleider Charles Planet die erbij was samen met de Pool Pawel Franczak. Charles Planet kon in die ontsnapping zijn bergtrui nog wat verstevigen. 

Op 18 kilometer van de meet werd het duo ingelopen en konden we ons, met Bora-hansgrohe op kop van het peloton, opnieuw opmaken voor een massaspurt.

Ackermann vs Gaviria

Het leek net zoals gisteren opnieuw een duel te worden tussen Ackermann en Gaviria in de sprint. Gaviria kwam er het eerste uit en leek iedereen wat te verrassen, maar plots was daar Luka Mezgec. De verrassende Sloveen was een stuk sneller dan Ackermann en Gaviria en pakt zijn tweede overwinning van het seizoen.

Ackermann pakte de tweede plek en blijft leider in de Ronde van Polen. Morgen volgt er naar alle waarschijnlijkheid opnieuw een kans voor de sprinters en daarna zijn de klassementsrenners aan zet. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties