Ook Twitter gaat helemaal los na grote Remco-show: "Eddy Evenepoel kan potje fietsen" en "Jezus, wat een coureur!"

Ook Twitter gaat helemaal los na grote Remco-show: "Eddy Evenepoel kan potje fietsen" en "Jezus, wat een coureur!"
Foto: © photonews

Het zal nog wel even duren vooraleer de wielerwereld volledig uitgepraat geraakt over die fameuze glorietocht van Remco Evenepoel in de Clásica San Sebastián. De internationale pers was lyrisch en ook de sociale media deed een duit in het zakje. Tal van mensen betuigden hun respect en bewondering.

Allereerst was er natuurlijk Thijs Zonneveld, notoir Twitteraar, die zijn mening gaf over wat hij zaterdagnamiddag gezien had. De Nederlander koestert het wielerjaar 2019. "Dit wielerseizoen is dronken. Een jochie van 2019 wint de Clásica San Sebastián. Bizar."

Over Evenepoel zelf dan. Of ging het over Merckx in een andere gedaante? "Eddy Evenepoel kan een potje fietsen." Wie ook beide namen vermeldde, was Stijn Vlaeminck. "50 jaar geleden won Merckx zijn eerste Tour. 19 jaar geleden werd Evenepoel geboren. Twee zaken die niets met elkaar te maken hebben. Behalve dat het over twee wielerkampioenen gaat."

Bram Tankink, tijdens de Tour analist bji Vive le Vélo, ziet Evenepoel de komende jaren ook schitteren in de grootste koers ter wereld. "Ik weet het niet hoor met Bernal en zijn komende serie van 10 Touroverwinningen. Die Remco Evenepoel kan er ook wat van. Jezus, wat voor een coureur is dat!"

KIPPENVEL BIJ COUCKE

Het is zeker nog niet de laatste straffe stoot die we van de jonge renner gezien hebben. "Beste Remco, je moet nu ook niet overdrijven hé", reageerde Tom Boudeweel met een kwinkslag. Ook Marc Coucke liet weten dat hij kippenvel had gekregen na het zien van de prestatie van Evenepoel.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties