Ook Van Avermaet laat zich in San Sebastián van zijn beste kant zien: "Altijd één van mijn sterke punten geweest"
Kevin Vanbuggenhout
Kevin Vanbuggenhout
| 19 reacties

Van Avermaet tevreden met zijn sprint voor tweede plaats in San Sebastián

Ook Van Avermaet laat zich in San Sebastián van zijn beste kant zien: "Altijd één van mijn sterke punten geweest"
Foto: © photonews

Door de zege van Evenepoel kwam hij enigszins in de schaduw te staan, maar het is ook gewoon ronduit knap wat Greg Van Avermaet presteerde in de Clásica San Sebastián. Als niet-klimmerstype in zo'n koers tweede eindigen, je moet het maar doen.

"Ik denk dat ik de koers gereden heb die ik moest rijden", oordeelde Van Avermaet aan de aankomst. "Ik moest overleven op de beklimmingen en op het einde een goede sprint rijden. Ik zat altijd in een goede positie en kon afsluiten met een tweede plaats. Winnen is natuurlijk altijd beter, maar om iets uit deze omstandigheden te puren en op het podium te staan in een WorldTour-koers, is altijd goed."

Dat hij aan de meet nog zo goed voor de dag kwam, verheugde Van Avermaet best wel. "Sprinten na een lange en zware koers is altijd één van mijn sterke punten geweest. Het is er dit jaar nog niet zo vaak uitgekomen als ik gewild had, maar ik geloof er nog altijd in."

BEST MOGELIJKE UITSLAG

Het jammere voor hem was uiteraard dat Evenepoel nog voorop was. Anders had Van Avermaet na vele pogingen misschien eindelijk eens San Sebastián kunnen winnen. "Hoewel het geen sprint was voor de eerste plaats, is het belangrijk om altijd voor de best mogelijke uitslag te koersen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

14/12/2019 GP Mario de Clercq
15/12/2019 Vlaamse Druivencross
21/12/2019 Waaslandcross
22/12/2019 Citadelcross
26/12/2019 Heusden-Zolder

Nieuwste reacties