Roger De Vlaeminck kijkt met grote ogen naar Remco Evenepoel: "Ik zie hem uitblinken in de twee"

Roger De Vlaeminck kijkt met grote ogen naar Remco Evenepoel: "Ik zie hem uitblinken in de twee"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Na de indrukwekkende vertoning van Remco Evenepoel in de Clásica San Sebastián, is het logisch dat van overal de lofbetuigingen binnenstromen. Ook Roger De Vlaeminck is serieus onder de indruk. Een klassieker winnen als neoprof. De laatste Belg die hierin slaagde was... De Vlaeminck.

"Ik was toen wel al 22Indertijd mochten we niet vroeger de overstap maken van de liefhebbers naar de profs. Anders had ik misschien ook op iets jongere leeftijd gewonnen", zegt De Vlaeminck aan HLN. Soit. Dat Evenepoel goede benen had, bleek vanaf het moment dat hij wegreed.

"Ik had direct gezien dat hij zijn medevluchter zou lossen bergop", aldus de voormalige wielerkampioen. "Als Remco wou winnen, moest het wel op die manier gebeuren. Ik denk niet dat hij super snel is aan de meet." Dan moet je het ook nog kunnen natuurlijk.

NOOIT MOE?

"Het was sterk wat Evenepoel deed. Op een bepaald moment is hij achterop en denk je: wat zit hij daar nu te doen. Iets later rijdt hij dan naar voor. Ik weet niet wat het is met dat 'manneke'. Hij wordt precies nooit moe." Moet Evenepoel nu focussen op het klassieke of op de rondes? "Evenepoel gaat nog klassiekers winnen. Ik zie hem uitblinken in de twee: het eendagswerk én het rondewerk."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties