OFFICIEEL: UAE kondigt eindelijk komst van lead-out Deceuninck-Quick.Step aan

OFFICIEEL: UAE kondigt eindelijk komst van lead-out Deceuninck-Quick.Step aan
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Nog zo'n overstap uit het wielrennen die eigenlijk al lang bekend is, is inmiddels geofficialiseerd. UAE heeft bevestigd dat volgend seizoen Maximiliano Richeze in de ploeg komt rijden. Aan het eind van 2019 zal de Argentijn vier jaar gereden hebben voor de troepen van Patrick Lefevere.

Deceuninck-Quick.Step zal zijn sprinttrein volgend seizoen toch anders moeten organiseren. Naast het feit dat het spurter Elia Viviani kwijtspeelt aan Cofidis, kiezen spurtloodsen Sabatini en dus ook Richeze eveneens voor een ander avontuur.

Tijdens zijn vier jaar bij Quick.Step sprint vooral zijn ritzege in de Ronde van Zwitserland in 2016 in het oog, gekoppeld aan de puntentrui uit die wedstrijd die hij mee naar huis kon nemen. Begin dit jaar reed Richeze dan ook nog eens naar de nationale titel.

HERENIGING MET GAVIRIA

Bij UAE komt het tot een hereniging met een ex-ploegmaat. "Het is een geweldige motivatie om opnieuw met Gaviria ervoor te vechten om samen te winnen. Gaviria is meer dan een ploegmaat. Hij is een geweldige vriend en ik kijk ernaar uit om weer met hem samen te werken", zegt Richeze op de site van zijn toekomstige ploeg.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties