Elia Viviani is de nieuwe Europese Kampioen, Lampaert pakt zilver
Arjen T'Sjoen
| 17 reacties

Lampaert was in de spurt niet opgewassen tegen de snellere Viviani

Elia Viviani is de nieuwe Europese Kampioen, Lampaert pakt zilver
Foto: © photonews

Zondagnamiddag stond het Europees Kampioenschap wielrennen op het programma. Elia Viviani volgde zijn landgenoot Matteo Trentin op in een spurt met Yves Lampaert.

Na een minuut stilte voor Bjorg Lambrecht trok het peloton zich op gang. De officiële start was nog maar nauwelijks gegeven en er werden meteen waaiers getrokken. 

Er ontstond al snel een kopgroep met slechts dertien renners. De Italianen hadden daarin de bovenhand met Viviani, Cimolai, Consonni en Trentin. Verder waren ook Selig en Ackermann (Duitsland), Langeveld (Nederland), Lampaert (België), Sénéchal (Frankrijk), Mezgec (Slovenië), Baska (Slowakije), Asgreen (Denemarken) en Lawless (Groot-Brittannië) mee.

Halve minuut

Veel ruimte kreeg de kopgroep nooit en op 25 kilometer van de meet trokken Viviani, Lampaert en Ackermann ten aanval. Op drie kilometer van de aankomst achtte Lampaert zijn moment gekomen. Ackermann kreeg het gat niet dicht, maar Viviani wel, hij reed in z'n eentje naar onze landgenoot.

In de sprint met twee bleek vervolgens Elia Viviani duidelijk de snelste. Ackermann kwam op 8 seconden als derde over de finish. In het peloton won Alexander Kristoff de spurt voor de vierde plaats voor Michael Morkov (ook Deceuninck-Quick Step) die vijfde werd. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

15/12/2019 Vlaamse Druivencross
21/12/2019 Waaslandcross
22/12/2019 Citadelcross
26/12/2019 Heusden-Zolder
27/12/2019 Azencross

Nieuwste reacties