Lefevere legt uit hoe hij contractverlenging bereikte met Evenepoel en denkt aan try-out in grote ronde
Kevin Vanbuggenhout
Kevin Vanbuggenhout
| 10 reacties

Lefevere deed er 200 meter over om tot nieuw akkoord te komen met familie Evenepoel

Lefevere legt uit hoe hij contractverlenging bereikte met Evenepoel en denkt aan try-out in grote ronde
Foto: © photonews

Met een handshake werd het bezegeld: het nieuwe akkoord tussen Remco Evenepoel en zijn familie enerzijds en Patrick Lefevere anderzijds. Zo is het contract van Evenepoel open gebroken en werd de optie voor twee bijkomende jaren gelicht. Hoe ging dat nu precies in zijn werk?

"Dat heeft welgeteld tweehonderd meter geduurd", legt Lefevere uit in VTM Nieuws. "Ik was met zijn ouders in Monaco om een paar locaties te gaan bekijken. Terwijl zijn mama gaan kijken was of er een Lidl was of iets van wifi, ben ik met de papa naar het terras gewandeld. Na tweehonderd meter was het beklonken."

Evenepoel blijft dus nog wel even bij Deceuninck-Quick.Step, maar waar liggen zijn limieten? "Ik ben Madame Soleil niet, ik heb geen glazen bol. Als het zo doorgaat, zullen die ver liggen. Dan zal de vraag komen: kan hij de Tour winnen?

TRY-OUT VAN TIEN DAGEN IS EEN OPTIE

Alleen: de Tour rijden zit de eerste jaren nog niet in zijn programma. "We gaan proberen het pad te bewandelen dat we voorzien hadden. Als het iets rapper gaat, kunnen we misschien eens een try-out doen in een grote ronde. Dat wil zeggen eens tien dagen meedoen, een beetje zoals Philipsen in de Tour." 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties