VOORBESCHOUWING: Grote kans dat een Belg Matej Mohoric opvolgt in BinckBank Tour
Kevin Vanbuggenhout
Kevin Vanbuggenhout
| 0 reacties

Gilbert, Wellens en Van Avermaet mogen mikken op winst in BinckBank Tour

VOORBESCHOUWING: Grote kans dat een Belg Matej Mohoric opvolgt in BinckBank Tour
Foto: © photonews

Vanaf maandag gaat er ook op de Belgische wegen opnieuw gekoerst worden. Start en finish van de BinckBank Tour liggen immers in ons land. In 2018 eindigde er slechts één Belg op het podium. Dit jaar zouden er dat wel eens meer kunnen zijn.

PARCOURS

Eerst eens even het parcours belichten. De start wordt gegeven in Beveren, maar we gaan op de eerste dag meteen de grens over naar Nederland. In Hulst mag een massasprint verwacht worden. Meteen terug naar België dan voor een aankomst in Ardooie, waar er al eens een verrassing uit de bus wil vallen.

De derde rit zal in het teken staan van de overleden Bjorg Lambrecht. Een dag later is er een heuvelachtige etappe waarin het er vooral zal op aankomen om een schifting door te voeren. Nadien zet het peloton weer koers richting Nederland, met een mogelijke sprinterskans in Venray en een tijdrit van iets meer dan 8 kilometer in Den Haag.

Wie droomt van de eindzege, zal opnieuw al zijn kaarten op tafel moeten leggen in de slotetappe naar Geraardsbergen. Het tweeluik Muur-Bosberg zal vier keer worden aangedaan. De aankomst ligt aan de voet van de Muur, op de Vesten.

FAVORIETEN

Er zijn een heel aantal Belgen van wie wel verwacht mag worden dat ze een rol van betekenis gaan spelen. Het is uitkijken of Xandro Meurisse, na een sterk debuut in de Tour, ook in dit soort korte rittenkoersen zijn opmars verder wil en kan zetten.

Voorts ook de gekende namen die zich in het voorjaar ook wel eens durven tonen. Ondanks zijn werk voor Bardet vroeg in de Tour wist Oliver Naesen ettelijke malen een ereplaats weg te kapen. Men mag er gerust vanop aan dat zijn vorm goed is. Hetzelfde geldt voor Greg Van Avermaet, die dat onlangs nog liet zien met een tweede plaats in de Clásica San Sebastián.

Tim Wellens is een oud-winnaar van de BinckBank Tour, werd vorig jaar derde op twintig seconden van de winnaar en mag dit jaar weer dromen van meer. Deed in een soortgelijke wedstrijd als de Belgium Tour al mee voor de prijzen. Geen Evenepoel of Campenaerts deze keer, waardoor de kansen van Wellens meteen stijgen.

Het is ook telkens weer uitkijken welke pionnen Deceuninck-Quick.Step allemaal naar voren schuift. In de eerste plaats denken we aan Philippe Gilbert, die de ploegleiding na zijn niet-selectie voor de Tour wel eens lik op stuk zou kunnen geven. Evenzeer kan de ploeg van Lefevere Bob Jungels of Zdenek Stybar uitspelen.

Ook enkele Nederlanders behoren tot het kransje kandidaat-winnaars. Mike Teunissen heeft eerder al bewezen dat hij het in zich heeft om een korte rittenkoers naar zijn hand te zetten. Dylan van Baarle eindigde vorig jaar vijfde en was in de Tour eveneens op niveau.

ONZE STERREN VOOR DE BINCKBANK TOUR:

**** Tim Wellens
*** Philippe Gilbert - Greg Van Avermaet - Dylan van Baarle
** Mike Teunissen
* Bob Jungels - Xandro Meurisse - Oliver Naesen - Zdenek Stybar

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

03/02/2021 Parkcross
06/02/2021 Noordzeecross
13/02/2021 Eeklo

Nieuwste reacties