Deceuninck-Quick Step schiet in de BinckBank Tour raak met razendsnelle Hodeg

Arjen T'Sjoen
| 7 reacties
Deceuninck-Quick Step schiet in de BinckBank Tour raak met razendsnelle Hodeg
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Donderdag stond de vierde kans voor de sprinters op het programma. Sam Bennett had de eerste drie al op zak gestoken en vanmiddag was het nog eens aan Deceuninck-Quick Step.

Na een bijzonder snelle start duurde het een hele poos voor Jasha Sütterlin (Movistar), Robert Stannard (Mitchelton-Scott), Oscar Riesebeek (Roompot) en Willie Smit (Katusha) weg raakten. Het viertal kreeg nooit meer dan drie minuten.

Nog voor de sprintvoorbereiding begon, moest de Duitse sprinter Phil Bauhaus al afstappen. De vier vluchters werden uiteindelijk ingerekend op vier kilometer van de meet waarna we ons konden opmaken voor de vierde massaspurt.

Perfecte lead out voor Hodeg

Met nog een kilometer te gaan verloren Bennett en Groenewegen het contact met hun ploegmaats waardoor Deceuninck-Quick Step Hodeg in een zetel naar de finish brachten. Jakub Mareczko van CCC zette het best aan, maar werd makkelijk geremonteerd door de Colombiaan. Sam Bennett kwam nog flink opzetten, maar moest zich tevreden stellen met een tweede plek. Onze landgenoot Edward Theuns eindigde als derde. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties