Beresterke Hoelgaard pakt de slotrit in de Arctic Race, Kazachs kampioen is eindwinnaar na secondenspel
Arjen T'Sjoen
| 2 reacties

Hoelgaard pakt de eerste zege uit zijn carrière, Lutsenko is eindwinnaar

Beresterke Hoelgaard pakt de slotrit in de Arctic Race, Kazachs kampioen is eindwinnaar na secondenspel
Foto: © photonews

In de Arctic Race of Norway stond de laatste etappe op het programma. De jonge Markus Hoelgaard kon de eerste overwinning uit zijn carrière boeken na een knappe wedstrijd.

Na een pittige openingsfase trokken Hvideberg, Slagter, Eenkhoorn, Vangstad en onze langenoot Van Asbroeck ten aanval. Met Kenny Molly probeerde nog een landgenoot de oversteek te maken, maar hij sloeg daar uiteindelijk niet in.

Het was vooral de finale die bijzonder zwaar was met zes (korte) gecatigoriseerde beklimmingen en een pittig slotstuk. Op 25 kilometer van de meet werden de vluchters gegrepen en de ritwinnaar van gisteren Eiking (Wanty) probeerde weg te glippen.

Lutsenko vs Barguil

Eiking raakte niet weg en op 10 kilometer van de meet lagen er bonusseconden. Leider Barguil werd daarin net geklopt door nummer twee in de stand Lutsenko en het duo trok nadien even door.

Op de voorlaatste klim kwam alles weer samen en de nummer tien uit de stand Markus Hoelgaard reed op kousenvoeten weg. Alexey Lutsenko plaatste met de top in zicht een geweldige demarrage en Barguil moest passen, maar kon door een reactie van Grondahl Jansen raakte Lutsenko toch niet weg. 

Intussen reed de jonge Noor Markus Hoelgaard nog steeds voorop, Amund Grondahl Jansen probeerde met een ultieme sprong het gat nog te dichten, maar kwam te kort. Hoelgaard pakte op die manier de eerste zege uit zijn carrière. Alexey Lutsenko pakte met een sterke jump nog de derde plek en pakt de leiderstrui nog af van Warren Barguil

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

25/04/2021 Luik-Bastenaken-Luik
27/04/2021 - 02/05/2021 Ronde van Romandië
01/05/2021 Eschborn-Frankfurt City Loop
08/05/2021 - 30/05/2021 Giro

Nieuwste reacties