Campenaerts heeft vertrouwen voor het WK tijdrijden: "Ook aan 99% doe ik mee voor de medailles"
Hannes Van Gael
Hannes Van Gael
| 3 reacties

Victor Campenaerts gelooft in een medaille op het WK tijdrijden eind september

Campenaerts heeft vertrouwen voor het WK tijdrijden: "Ook aan 99% doe ik mee voor de medailles"
Foto: © photonews

Nog een dikke maand en het wereldkampioenschap tijdrijden bij de Elite heren wordt gereden. Specialist tegen de klok Victor Campenaerts leeft al toe naar die 25e september.

Victor Campenaerts heeft er een wisselvallig jaar opzitten, met het werelduurrecord als absolute climax. Voor het overige kende hij naar eigen zeggen veel stress, die pas is weggeëbd na zijn transfer.

Over ruim een maand zou de renner van Lotto Soudal nog een hoogtepunt kunnen toevoegen aan 2019: iets rapen op het WK tijdrijden. "Ik weet dat ik voor de overwinning zal meedoen op het WK. Ook zonder wedstrijden kan ik opbouwen", legde Campenaerts uit bij Het Laatste Nieuws.

Niet 100%

Zijn voorbereiding zal verschillend zijn met die van andere jaren, maar daar heeft hij zijn redenen voor. "Ik ga alles thuis doen, want de eerste helft van dit jaar heeft te veel van me gevergd (voorbereidingen op het uurrecord, nvdr.)."

"Ik ben er te lang uit geweest om straks 100% te zijn, maar ook op 99% kan ik meedingen naar het podium. Als Remco Evenepoel 100% is, dan wordt het een mooi WK tijdrijden voor de Belgen", besloot de 29-jarige renner die volgend jaar voor Team NTT zal rijden.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

26/02/2020 Masters
29/02/2020 Omloop het Nieuwsblad
01/03/2020 Kuurne-Brussel-Kuurne
07/03/2020 Strade Bianche
08/03/2020 - 15/03/2020 Paris-Nice

Nieuwste reacties