Dit zijn onze sterren voor het jongerenklassement in de Vuelta

Aernout Van Lindt
Aernout Van Lindt
| 1 reacties
Dit zijn onze sterren voor het jongerenklassement in de Vuelta
Foto: © photonews

De Vuelta staat stilaan op punt van beginnen en dus wordt het tijd om stilaan vooruit te blikken naar de race. Wie maakt kans op de prijs voor beste jongere?

De voorbije jaren werd de beste jongere al een beetje in de bloemetjes gezet met achtereenvolgens Miguel Angel Lopez en Enric Mas, maar vanaf de editie van 2019 neemt de witte jongerentrui definitief de plaats in van het combinatieklassement.

Lopez voor wit én goud?

En dus is de vraag: wie maakt het meeste aanspraak om de witte jongerentrui mee naar huis te nemen vanuit Madrid? Met Miguel Angel Lopez is er een topfavoriet voor de eindzege die ook nog de jongerentrui mee naar huis kan nemen.

Als hij drie weken het hoofd boven water kan houden, dan lijkt hij een podiumklant in het algemene klassement en zou hij ook veruit de beste jongere moeten worden. Al zijn er natuurlijk wel een aantal interessante kapers op de kust.

Vele outsiders

Ene Tadej Pogacar is namelijk de jongste renner aan de start van de Vuelta, maar hij beschikt over heel veel talent en kan op termijn zeker blijven wedijveren met de Remco Evenepoels in deze wereld in grote rondes. Verder mogen we zeker Tao Geoghegan Hart en Sergio Higuita niet uit het oog verliezen.

In de kleine rondes van de voorbije weken maakten bovendien nog wat youngsters de nodige indruk. Wat te zeggen van Sepp Kuss, Niklas Eg, Hugh Carthy of James Knox bijvoorbeeld? Zeker als Miguel Angel Lopez zou uitvallen, dan kon het wel eens een héél open strijd worden.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

03/02/2021 Parkcross
06/02/2021 Noordzeecross
13/02/2021 Eeklo

Nieuwste reacties