WK-selectie maken wordt geen makkie voor de bondscoach: Drie certitudes, maar dan?

Hannes Van Gael
Hannes Van Gael
| 33 reacties
WK-selectie maken wordt geen makkie voor de bondscoach: Drie certitudes, maar dan?
Foto: © photonews

Acht renners, meer mag bondscoach Rik Verbrugghe er niet meenemen naar het WK in Groot-Brittannië. Zijn voorselectie van veertien jongens heeft hij alvast meegedeeld aan de betrokken renners.

Drie certitudes

De drie kopmannen die meegaan zijn hoogstwaarschijnlijk Philippe Gilbert, Greg Van Avermaet en Thomas De Gendt. "Als Gilbert en Van Avermaet in vorm zijn, gaan ze altijd mee. De Gendt heeft een uniek profiel. In een ontsnapping wordt hij beschouwd als potentiële winnaar en dan zitten we achterin in een zetel. Geraakt hij niet weg, dan rijdt hij in dienst", schonk Rik Verbrugghe klare wijn over zijn kopmannen bij Het Belang van Limburg.

Schaduwfavorieten

Nog vijf plaatsjes op te vullen. Of beter, nog máár vijf. "Die zeven (Wellens, Benoot, Naesen, Teuns, Stuyven, Lampaert en Vanmarcke), nvdr. zitten in de voorselectie, maar ik kan er maar vier van meenemen." Aan hen dus om zich de komende weken te bewijzen.

Werker

De bondscoach gaf ook aan dat hij niet voor de acht beste individuele renners zal kiezen. "Er moet iemand mee die de eerste vier uren kan controleren. Laurens De Vreese of Tim Declercq bijvoorbeeld", legde Verbrugghe uit.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties