Allan Peiper is hersteld van kanker en keert terug in het peloton: "Het was als vier maanden een Tour de France rijden"
Arjen T'Sjoen
| 53 reacties

Allan Peiper keert terug in de ploegleiderswagen

Allan Peiper is hersteld van kanker en keert terug in het peloton: "Het was als vier maanden een Tour de France rijden"

Zondag zit Allan Peiper opnieuw in de ploegleiderswagen van UAE Team Emirates. De Australiër was er sinds Parijs-Roubaix niet meer bij.

"Vijf jaar geleden is het begonnen", vertelde hij in Het Belang van Limburg. "Ik voelde me vermoeid na het voorjaar bij BMC en het bleek dat ik verhoogde PSA-waarden had. Achttien maanden later zijn er lymfeklieren weggehaald en heb ik 39 sessies bestraling gehad."

Dit jaar kreeg hij slecht nieuws, Peiper had te maken met uitzaaiingen tot in de longen: "Ik dacht we doen een sessie en dan kan ik misschien nog de Giro doen. Ik had geen idee wat er op mij afkwam. Mensen zeggen: jij bent coureur, je weet wat afzien is, maar ik heb me bij momenten erg zwak gevoeld. Het was bijzonder zwaar, het voelde als vier keer de Ronde van Frankrijk na mekaar rijden."

Tour de France

Peiper wilde graag naar de Tour start in Brussel: "Ik wilde zo graag gaan, maar had de energie niet. Ik ben uiteindelijk naar het einde van de straat gelopen om te kijken naar de koers. Verschillende ploegleiders zagen me en zwaaiden. Joxean Matxin (UAE) stapte zelfs uit om me een knuffel te geven, Bramati (Deceuninck-Quick Step) wou dat ook doen, maar kon niet meer stoppen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

29/02/2020 Omloop het Nieuwsblad
01/03/2020 Kuurne-Brussel-Kuurne
07/03/2020 Strade Bianche
08/03/2020 - 15/03/2020 Paris-Nice
11/03/2020 - 17/03/2020 Tirreno-Adriatico

Nieuwste reacties