Denen aan het feest in eigen land, Brent Van Moer bijzonder knap zesde
Arjen T'Sjoen
| 0 reacties

Martin Toft Madsen was de beste in de tijdrit, Brent Van Moer zesde

Denen aan het feest in eigen land, Brent Van Moer bijzonder knap zesde

In de Ronde van Denemarken stond na de gewonnen etappe door Tiesj Benoot een tijdrit op het programma. De Denen pakten uit met maar liefst zeven renners in de top 10.

In de Ronde van Denemarken stond woensdag meteen een van de cruciale etappes op het programma. De renners kregen een biljartvlakke tijdrit in en rond Grindsted voorgeschoteld. Als eerste rolde Matias Gunnar Malmberg van het podium, maar zijn tijd zou niet echt een waardemeter blijken.

De eerste richttijd was die van het 19-jarige toptalent Julius Johansen. Hij pakte uit met 20:21, maar al snel mocht hij de hotseat weer verlaten. Zijn oudere collega Martin Toft Madsen reed liefst 45 seconden sneller.

Deens feestje

Aan de tijd van Martin Toft Madsen kwam uiteindelijk niet meer, maar de Denen bleven wel goede tijden neerzetten. Rasmus Quaade, Mads Würtz Schmidt en Niklas Larsen eindigden allen op 11 seconden. De wereldkampioen tijdrijden bij de beloften Mikkel Bjerg eindigde een secondje later als vijfde. Onze landgenoot Brent Van Moer deed het prima en werd zesde.

De nieuwe leider is Mads Würtz Schmidt, hij neemt de trui over van Tiesj Benoot. Benoot verdwijnt wel niet uit de top 10 want hij staat nu negende op 14 seconden. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

29/02/2020 Omloop het Nieuwsblad
01/03/2020 Kuurne-Brussel-Kuurne
07/03/2020 Strade Bianche
08/03/2020 - 15/03/2020 Paris-Nice
11/03/2020 - 17/03/2020 Tirreno-Adriatico

Nieuwste reacties