Leider Teuns tracht zichzelf te beschrijven en maakt door het rood te dragen groot doel waar

Leider Teuns tracht zichzelf te beschrijven en maakt door het rood te dragen groot doel waar
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Dylan Teuns is in de Ronde van Spanje van start gegaan als de nieuwe leider. Duim omhoog, rode trui aan en knallen maar. Die leiderstrui veroveren in de Vuelta was meer een doel dan sommigen zouden verwachten. Teuns kan dan ook een beetje vanalles.

Volgens zijn entourage moet het Vlaamse werk hem ook wel liggen. Voorlopig komt hij vooral goed voor de dag in rittenkoersen. "Zeg maar dat ik een beetje van dit en een beetje van dat ben", beweert Dylan Teuns over zichzelf in Gazet van Antwerpen. "Een alleskunner, alleen mag een berg geen elf kilometer duren. Dan kan ik die Colombianen niet volgen."

Gestaag vooruit gaan, dat is iets wat wel volledig bij hem past. "Ik vind ook van mezelf dat ik drie uur aan een stuk progressie maak. Na La Planche des Belles Filles realiseerde ik me dat ik in grote ronden ook op de leiderstrui kan mikken. Hier het rood pakken, was dus effectief een doel."

NIET POKEREN

Het had zelfs nog mooier kunnen zijn. Rood én ritzege had immers ook gekund. "Een ritzege is altijd mooi, maar Jésus Herrada speelde het hard en wilde niet overnemen. Ik wilde ook niet pokeren en twee keer niets hebben", besluit Teuns.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties