Na ontsnapping van Evenepoel doet Lampaert mee voor de prijzen, zege is echter voor Kristoff

Na ontsnapping van Evenepoel doet Lampaert mee voor de prijzen, zege is echter voor Kristoff
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Voldoende drinken, dat moest Remco Evenepoel zeker doen tijdens zijn meest recente escapade. Met een verre aanval maakte hij ongetwijfeld enkele renners in het peloton erg onrustig. Het kwam toch tot een hergroepering en Kristoff had nog het meeste over aan de meet.

De etappe naar Göttingen kende een grotendeels golvend parcours. Evenepoel voelde er wel iets voor om in de aanval te gaan en wachtte daar niet al te lang mee. De spanning steeg toen hij een voorsprong uitbouwde van meer dan drie minuten en die ook tientallen kilometers bleef staan.

Op negen kilometer van de finish was het toch einde verhaal voor Evenepoel: hij had er een solo van net geen honderd kilometer opzitten. De laatste kilometers waren dalend en zo werd het toch een spurt. Al is sprinten na zo'n zware koers nooit hetzelfde als een traditionele massasprint.

LAMPAERT DERDE IN RIT EN KLASSEMENT

Het zijn dan ook de sterke mannen die naar voren komen en Alexander Kristoff past zeker in die categorie. De Noor hield Sonny Colbrelli van ritwinst. Yves Lampaert behaalde een hele mooie derde plaats. Kristoff neemt de leiderstrui over van Ackermann. Ook in de stand is Lampaert derde, op twaalf seconden van de UAE-man.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties